top of page

WEDSTRIJDEN

In de maanden februari, april, juni, oktober en december organiseert PC Galop een onderlinge wedstrijd in de discipline dressuur en/of springen.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom bij onze wedstrijden.

 

*Beginnerslesje

 

Speciaal voor de beginnende ruitertjes is er de mogelijkheid om een lesje mee te rijden op een wedstrijddag. In kleine groepjes rijden de kinderen een dressuurproefje achter een gevorderde ruiter aan. De jury bekijkt o.a. of je netjes op je pony zit en of je al een beetje zelfstandig kunt sturen. Vraag altijd eerst even toestemming aan Eed of Maike als je nog niet zo lang bezig bent met paardrijden en graag mee zou willen doen aan een lesje.

 

*Wedstrijdkleding

 

Bij een springwedstrijd maakt het niet zoveel uit welke kleding je draagt, maar bij een dressuurwedstrijd is het de bedoeling dat zowel jij als je pony er netjes verzorgd uitzien. Dit betekent dat je je pony zo goed mogelijk poetst en vlechtjes of knotjes in de manen maakt. Zelf draag je een witte rijbroek (of als je die niet hebt is zwart of donkerblauw ook goed), een wedstrijdshirt met rijjasje of een verenigingsshirt. Ook draag je witte handschoentjes tijdens de proef. Heb je lange haren, maak dan een mooie knot. In de klasse B krijg je van de jury een cijfer voor de verzorging van jezelf en je pony.

Laarzen of jodphurs met mini-chaps en een cap zijn altijd verplicht!

 

*Clubkampioenschappen

 

Elk jaar in oktober organiseren we onze clubkampioenschappen, een extra spannende wedstrijden waarbij de leden die het beste hebben gereden in het afgelopen verenigingsjaar clubkampioen kunnen worden.

Als je lid bent van de ponyclub dan krijg je voor elke wedstrijd die je meedoet plaatsingspunten die meetellen voor de clubkampioenschappen. Word je 1e in jouw categorie dan krijg je 1 punt, 2e 2 punten etc. Doe je niet mee dan krijg je 100 punten.

In totaal kun je per discipline aan 4 wedstrijden per verenigingsjaar meedoen, waarbij alleen de 3 beste resultaten meetellen. Het is dus niet erg als het een keer wat minder lukt of als je een keertje niet mee kan doen.

Als je clubkampioen wordt dan krijg je een wisselbeker die je een jaar mag lenen. Voor de volgende clubkampioenschappen lever je de wisselbeker weer netjes bij ons in.

 

*Rubrieken clubkampioenschappen:

 

Springen: manegepony, manegepaard, eigen pony, eigen paard, concoursruiter
Dressuur: lesje, manegepony, manegepaard, eigen pony, eigen paard, concoursruiter B/L1/L2 concoursruiter M1/M2/Z1/Z2

 

*Kosten:

Lid manegepony/paard: 13,50

Niet lid manegepony/paard: 17,00

Lid eigen pony/paard: 3,50

Niet lid eigen pony/paard: 7,00

 

Een paar dagen voor de wedstrijd ontvang je een tikkie van onze penningmeester Wendy Theunissen, hiermee betaal je je deelname aan de wedstrijd. Wil je anders betalen spreek dit dan af met Wendy.

 

*Startlijsten:

 

Enkele dagen voorafgaand aan een wedstrijd maken we via onze website, facebookpagina en het prikbord in de hal de voorlopige startlijst bekend. Meestal verschuift nog het een en ander en is op zaterdagavond pas definitieve startlijst bekend.

Aangegeven tijden zijn richttijden, het is je eigen verantwoordelijkheid om op de wedstrijddag in de gaten te houden of alles volgens schema verloopt en wanneer je precies aan de beurt bent.

 

 *Te rijden proeven:

 

 December en april: B 5, L1 9, L2 13, M1 17, M2 21, Z1 25, Z2 paarden 29, Z2 pony’s 91

Juni en oktober: B 3, L1 7, L2 11, M1 15, M2 19, Z1 23, Z2 paarden 27, Z2 pony’s 91

(Z proeven worden 40x20 gereden).

*Concoursruiters:

Het is mogelijk om met een eigen pony wedstrijdruiter te worden en officiële wedstrijden te gaan rijden onder de naam van Ponyclub Galop. Dit is ook een mogelijkheid als je pony gestald staat op een andere manege.

Voor meer informatie, aanmeldingen en vragen hierover kun je mailen met onze wedstrijd secretaris 

Mevr. L. van de Berg

e-mailadres: lindatjuhhh81@hotmail.com

bottom of page