Spelregels clubkampioenschappen

  • Na elke gereden wedstrijd krijg je plaatsingspunten. Bij een 1e plaats krijg je 1 punt, bij een 2e plaats 2 punten enz. Heb je een wedstrijd niet deelgenomen dan krijg je 100 punten.
  • Voor de clubkampioenschappen tellen alleen je beste 3 wedstrijden mee. Je kunt dus minimaal 3 punten behalen en nooit meer dan 300 punten. Uiteindelijk wordt degene met de minste punten clubkampioen in de betreffende categorie.
  • Deelnemers die niet lid zijn van de ponyclub worden niet meegeteld voor de clubkampioenschappen, hierdoor kunnen je plaatsingspunten afwijken van je wedstrijdresultaat. Bijvoorbeeld: bij de wedstrijd in april wordt een ruiter van buitenaf 1e, een ponyclublid wordt 2e. Omdat de ruiter van buitenaf niet mee wordt geteld krijgt het ponyclublid 1 punt.
  • Deelnemers die zich gedurende het wedstrijdjaar (november-oktober) afmelden bij de ponyclub kunnen geen clubkampioen meer worden. Zij krijgen voor elke overige wedstrijd 100 punten.
  • Bij de concoursruiters, eigen pony’s en eigen paarden geldt dat je steeds met dezelfde pony/paard moet deelnemen. Verandert de combinatie gedurende het wedstrijdjaar dan begin je weer met een schone lei en krijg je 100 punten voor elke wedstrijd die eerder heeft plaatsgevonden. Je eerder behaalde punten van je vorige combinatie blijven wel geldig, maar je krijgt dan wel 100 punten voor elke volgende wedstrijd voor die combinatie. (Indien je paard/pony door bijvoorbeeld kreupelheid niet kan deelnemen aan een wedstrijd en je neemt daarom deel op een andere pony/paard dan krijg je helaas geen punten voor je eigen combinatie).
  • Ook als je van categorie wisselt (bijvoorbeeld van manegepony naar eigen pony) dan begin je weer met een schone lei.
  • Voor de dagprijzen kunnen categorieën samengevoegd worden bij weinig deelnemers. Voor de clubkampioenschappen worden de plaatsingspunten dan wel per categorie berekend.
  • Bij gelijke eindstand wordt afgekampt. Mocht bij de dressuur daarna de stand nog steeds hetzelfde zijn (ex-aequo) dan wordt er eerst gekeken naar het punt “Het rechtgerichte, ontspannen en in aanleuning gaande paard” en daarna naar “Rijvaardigheid en effect van de hulpen”. Valt dan nog geen beslissing dan wordt er geloot. Conform de regels van de KNHS.
  • Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Denk je dat het overzicht niet klopt? Laat het dan gerust weten.