Volgende onderlinge wedstrijd: december

Ponyclub Galop organiseert in de maanden februari, april, juni, oktober en december onderlinge wedstrijden. De wedstrijden tellen voor de ponyclubleden van december t/m oktober mee voor de jaarlijkse clubkampioenschappen in oktober.

Oefenwedstrijd voor KNHS ruiters en ruiters van buitenaf:
Naast het doel als onderlinge wedstrijd voor de leden van de Ponyclub en de Ruiterverening van Galop kunnen de wedstrijden ook gebruikt worden als oefenwedstrijd voor wedstrijdruiters.
Hierbij zijn ruiters van buitenaf ook van harte welkom. Je hebt geen startkaart van de KNHS nodig om deel te nemen aan onze wedstrijden. De eerste proef van de maand wordt steeds gereden. Je kunt bij de dressuur starten in de klasse B t/m Z2 waarbij de Z proeven in een ring van 20×40 worden gereden.
springen kun je vanaf 30 cm t/m 120 cm. Er worden 2 manches gereden en een barrage op tijd.

Beginnerslesje:
De onderlinge dressuurwedstrijden zijn heel laagdrempelig zodat ook beginners kunnen meedoen aan ons dressuurlesje. Bij het dressuurlesje rijd je achter een ervaren ruiter aan, net zoals in een manegeles. De jury kijkt of je al netjes op de pony kunt zitten en goed je best doet, misschien win je zelfs wel een prijs. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan het beginnerslesje, vraag dan aan Eed of Maike of ze het goed vinden dat je meedoet. Natuurlijk ben je nog niet verplicht om echte wedstrijdkleren aan te schaffen, maar zorg je wel voor een witte, zwarte of donkerblauwe rijbroek met een wit, zwart of donkerblauw shirtje. Ook poets je je laarzen en cap netjes schoon. Uiteraard poets je je pony tot hij mooi blinkt en maak je een mooie vlecht in zijn manen. Een wit zadeldekje kun je in de kantine lenen.

Wedstrijdtenue:
Officieel is het niet verplicht om een wedstrijdtenue te dragen bij de dressuurwedstrijden. De jury waardeert echter een verzorgd en schoon geheel met witte rijbroek, wedstrijdshirt, rijjasje, witte handschoenen, netjes verzorgde haren indien mogelijk in een knot in combinatie met een ingevlochten en schone pony. Je krijgt hierdoor een hoger cijfer voor de verzorging van het geheel.
Bij het springen ben je helemaal vrij om te kiezen wat je aantrekt, maar denk aan de veiligheid.

Tussenstand clubkampioenschappen:
Klik hier om de huidige tussenstand van de clubkampioenschappen te bekijken.

Wedstrijdreglement Ponyclub Galop
Het wedstrijdreglement van de onderlinge wedstrijden vind je hier.
Lees het reglement goed door zodat je op de hoogte bent van alle spelregels.

Wedstrijdschema:

December: Kerstdressuurwedstrijd
Februari: Verkleed springen
April: springen en dressuur
Juni: springen en dressuur
Oktober: Clubkampioenschappen met springen en dressuur.

In de maanden januari, maart, mei, september en november organiseert RV Galop de onderlinge wedstrijden. Kijk op de website van RV Galop voor meer info.

Alle wedstrijden worden georganiseerd bij Manege Galop
Tunnelweg 1
6372 XH Landgraaf

Tarieven onderlinge wedstrijden:

PC en RV leden: 3,50 euro
Niet leden: 7 euro
Toeslag manegepony/paard: 8,50

Te rijden proeve klasse B:

December: Proef 5
April: Proef 5
Juni: Proef 3
Oktober: Proef 3

Overige proeven vind je hier.

Downloaden dressuurproeven:

B3
B5

Meer proeven en info vind je op www.dressuurproeven.nl

Contact:

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat.
Linda van den Berg
wedstrijden@pcgalop.nl