Ponyclub Galop bestaat sinds 1988. Naast het faciliteren van een vereniging voor ruiters die KNHS wedstrijden willen rijden heeft de ponyclub als hoofdtaak het organiseren van leuke activiteiten en lessen bij Manege Galop in Landgraaf.
PC Galop is voor kinderen van 6-18 jaar oud.
Een ondersteunend lidmaatschap is niet leeftijdsgebonden en heeft als voordeel dat je korting krijgt op bepaalde activiteiten.

Activiteiten van Ponyclub Galop

De Ponyclub organiseert regelmatig activiteiten zoals onderlinge wedstrijden, buitenritten, springlessen, carrousellessen, ponyclubmiddagen, uitstapjes, ponykampen en nog veel meer.

Activiteit onderlinge wedstrijd:

De onderlinge wedstrijden zijn bedoeld om alle leden van de ponyclub ongeacht hun niveau ervaring te laten op doen in dressuur als ook springen. In de onderlinge wedstrijden zijn een 7 tal verschillende klassen afhankelijk van het niveau of verrichting van de ruiter. De onderlinge wedstrijden bestaan meestal uit een dressuur en spring onderdeel. Voor de absolute beginners is er een beginnerslesje en/of bixieproefje om kennis te maken met de wedstrijden.
De dressuurproeven die gereden worden zijn de proeven die volgens de KNHS de daarop volgende maand gereden moeten worden. Dit is bedoeld om de concoursruiters de mogelijkheid te geven om de proeven te kunnen oefenen.
Stel dat er in april een onderlinge wedstrijd gehouden wordt dan gelden de proeven van de maand mei.

Activiteit springles

Een keer per maand (meestal de eerste maandag van de maand) organiseert de ponyclub Galop in samenwerking met Eed en Maike een springles. Deze springles is bedoeld voor alle leden en wordt in twee niveau’s (beginners en gevorderden) gegeven. Voor toetreding tot de beginners-springles is toestemming nodig van Eed. Hij bepaalt wanneer een lid bekwaam genoeg is om aan de springlessen deel te nemen.
Momenteel worden er elke 1e maandag van de maand 2 of 3 springlessen georganiseerd om 16.00, 17.00 en 18.00 uur. De les van 18.00 uur is voor gevorderden.
Inschrijfgeld: 3,50 (plus 8,50 huur manegepony/paard).

Activiteit carrouselles

Een keer per maand (de derde maandag van de maand) organiseert Ponyclub Galop in samenwerking met Eed en Maike een carrouselles.
Momenteel worden er vanwege het grote animo 2 carrousellessen georganiseerd om 17.00 uur en 18.00 uur.
Inschrijfgeld: 3,50 (plus 8,50 huur manegepony/paard).

Activiteit ponyclubmiddag:

Tijdens de ponyclubmiddagen wordt geknutseld, gezwommen, een uitstapje gemaakt of iets anders leuks gedaan. Houd het prikbord en de website goed in de gaten om te zien wat we binnenkort gaan doen.

Activiteit buitenritten

De ponyclub maakt ook buitenritten, meestal aan het einde van de zomervakantie.
We gaan dan bijvoorbeeld gezellig met de pony’s naar de Brunsummerheide.
Inschrijfgeld afhankelijk van de rit en nevenactiviteiten (hapje/drankje).

Activiteit ponykamp

Een week per jaar (in de grote vakantie) organiseert de ponyclub een ponykamp ergens in Nederland. Tijdens dit ponykamp verzorgen de deelnemers de pony’s, worden er buitenritten georganiseerd, speurtochten, ponylessen gegeven enz enz. Alle leden van de ponyclub kunnen zich inschrijven voor dit ponykamp.

Inschrijfgeld Afhankelijk van de bestemming

Bestuur

Voorzitter:
Penningmeester: Wendy Theunissen
Secretaris: Patricia Straube
Wedstrijdsecretaris: Linda van den Berg
Overige bestuursleden:
Desiree Schlenter
Cheryl Sluper

Tarieven lidmaatschap 2018:

Recreatieleden: 55 euro
Concoursruiters: 75 euro
Ondersteunende leden: 5 euro
Inschrijfgeld: 12,50

Ponyclub Galop hecht veel waarde aan de privacy van haar leden, wij hebben dit vastgelegd in een privacyverklaring conform de AVG 2018.
Vanaf 25 mei 2018 moeten wij van alle leden toestemming hebben om persoonlijke gegevens te mogen verwerken. Lees daarom de privacyverklaring goed door en geef ons door welke toestemming u wilt verlenen. Ook wijzigingen kunt u hier doorgeven.
Let op: kinderen jonger dan 16 jaar mogen zelf geen toestemming verlenen.

Heeft u nog vragen over de ponyclub?
Klik dan op onderstaande knop om contact met ons op te nemen.